במסגרת שיעור "בעיות בבלשנות" אנחנו עוסקים עכשיו בקלאסיפיקציה של לשונות, ובפרט קלאסיפיקציה טיפולוגית. הופננו ל־Language: An Introduction to the Study of Speech של ספיר, לפרקים שעוסקים בטיפולוגיה. עדיין לא קראתי את הטקסט, אבל מרפרוף קצר זה נראה די מעניין. למה אני מזכיר את זה?: הרי יש עוד הרבה טקסטים שיש אליהם הפניה בקורס הזה ובקורסים אחרים. כל הספר מופיע אלקטרונית באתר bartleby.com. זה אחד האתרים המשובחים ברשת, ויש בו הרבה ספרים טובים בפורמט אלקטרוני. ראוי לציון בשימושיותו ה־AHD, שמופיע בתא ה־61 באתר. בהעדר גרסה אלקטרונית חינמית של ה־OED, זה המילון הטוב ביותר שמצאתי ברשת. אתרים נוספים לספרים אלקטרוניים: פרוייקט גוטנברג ופרוייקט בן־יהודה.
אזכור של ספיר אסוציאטיבית גורר אזכור של וורף... טקסט מעניין מהאתר של הוצאת אוב - ז.ע.פ.
ואם כבר באתרים משובחים עסקינן, הנה רשימה קצרצרה של עוד אתרים מעניינים עם תוכן איכותי. בכוונה־תחילה בחרתי שלא לכלול אתרים פרטיים, אלא רק אתרים שמרכזים יצירה של אנשים שונים.
- wikipedia.org. אנציקלופדיה חופשית בפורמט וויקי. מקור המידע המקיף ביותר ברשת לידע אנציקלופדי. בוויקיפדיה כל אדם יכול לערוך, לשנות ולהוסיף ערכים בקלות, מה שיוצר אורגניזם דינמי שמתפתח באופן דמוי־אבולוציוני (ניסוחים ומבנים טובים שורדים, ומשפיעים על האחרים, ואלו שאינם כאלו נשארים מאחור). הרעיון מבריק והביצוע מוצלח במיוחד. התוכן כולו משוחרר תחת רשיון GFDL (נקודה בעייתית, לדעתי, שארחיב עליה באחד הפוסטים הבאים).
וויקיפדיה היא פרוייקט רב־לשוני, כשבין השאר קיימת גם וויקיפדיה עברית. וויקיפדיות בשפות מגניבות: אנגלית עתיקה, לטינית (אפילו מתעלה מעבר לרמת הגימיק), סנסקריט, יידיש, אספרנטו וקלינגונית.
לוויקיפדיה יש כמה פרוייקטים־אחים (אחיות?) תחת קרן וויקימדיה. - רשימות. למעשה, לא מדובר באתר יחיד, אלא במערכת של כמה וכמה אתרים: חלקם יותר מעניינים וחלקם פחות. האתרים בנויים בפורמט של בלוג, והם נכתבים על־ידי קבוצה מנופה של כותבים (מה שחוסך את הצורך לסנן עשרות בלוגים משמימים).
גם אתר האב (אתר האם?) של רשימות, קונספציה, משובח. - Arts & Letters Daily. אתר שמרכז הפניות למאמרים (גם במובן articles וגם במובן essays) ולסקירות של ספרים חדשים. תוכן לווריד.
- Illustration Friday. שלא כמו האתרים הקודמים, שבהם התוכן הוא טקסטואלי בעיקרו, כאן התוכן הוא גראפי. הקונספט של האתר ממש נחמד: בכל שבוע נבחרת תימה, אנשים מציירים לפיה ומוסיפים לינקים לציורים שלהם. למרות הפוטנציאל לטריוויאליות ("ילדים, ציירו־נא פֶּרַח וּבַיִת"), התימות שנבחרות הן כלליות ונותנות מרווח גדול ליצירתיות. הציורים נעים בסקאלה רחבה, בין תוצרים של מחשבה שבלונית והעדר־כשרון ובין רעיונות מבריקים בביצועים מהוקצעים. בדרך־כלל מציאה של יצירה מבריקה אחת, שמקנה הסתכלות חדשה על התימה, מצדיקה את הטרחה שבמעבר על אלו הפחות טובות.